Zoznam chýb pri stavbe mosta v Kurimanoch

1. Ak by totiž statický prepočet nemal chybu – mal chybu

2 V zmluve o dielo, ktorú podpísali stavebníci z Váhostavu a Bögl a Krýsl, je uvedené, že ako podporné konštrukcie mostov budú použité výsuvné skruže. Na most pri Kurimanoch však dali stavbári skruže pevné.

3  Stavebný dozor si neplnil poriadne svoje povinnosti, pretože nebol prítomný ani pri betonáži – betónovanie bolo povolené telefonicky
.

pokračovanie
.
Počiatek (SMER) obvinil zo zodpovednosti Figeľa (KDH)
.
Moja poznámka – navrhol som použitie nezávislej konštrukcie na sekundárnu ochranu stavebných robotníkov – návrh som podal na stránke NDS včera. Rovnako som ho uverejnil na SME a svojom Facebooku

Pri obci Kurimany, okr. Levoča, sa zrútil most vo výstavbe

http://www.aktuality.sk/fotogaleria/217014/kurimany-nestastie-most-zrutenie/3/

Pridávam diskusia zo sobotných dialógov, ktorú som si pozorne vypočul –

Počiatek v nej tvrdil, že ide o vplyv cenovej konkurencie, Figeľ že išlo o inú konštrukciu ako v dokumentácii, pevnú, na zemi a nie výsuvnú ako mala byť, Počiatek Figeľa obvinil z klamstva a povedal, že zmluva o dielo bola plne dodržaná.

Figeľ Ďalej uviedol, že stavebný dozor si neplnil svoje povinnosti . Počiatek povedal, že dozor na stavbe bol.

Diskusia

Nezávisle som počul názor, že robotníci na stavbe neviazali oceľové tyče ako mali lebo keby ich boli viazali predpisovo, tie by udržali samé seba.

pokr.

Typické – Slováci neprijímajú zodpovednosť a vzájomne sa obviňujú z vytĺkania politického kapitálu

“Zo smrti by sa nemal vytĺkať politický kapitál, toto odkazujem pánovi Figeľovi, nech s tým láskavo prestane,” vyhlásil premiér v relácii RTVS O 5 minút 12.
a

“Vytĺkanie politického kapitálu sa začalo vtedy, keď váš pán minister (minister dopravy Ján Počiatek, pozn red.) začal hovoriť, kto za to môže,” reagoval Frešo.

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/zo-smrti-sa-politicky-kapital-nevytlka-odkazal-fico-figelovi-ptm-/sk_domace.asp?c=A121111_132838_sk_domace_p58#ixzz2BZ9JyOZK

13.11. 2012 posledný vývoj – vyšetrovateľ dáva za pravdu Počiatkovi – na výkrese je nakreslená PEVNÁ skruž

Citáti zo správy vyšetrovateľa: “Konštatovanie vyšetrovateľov však pochybnosti o nevymenení podpier úplne nevyvracia. V projektovej dokumentácii aj v technickej štúdii sa totiž píše o použití posuvnej skruže, aj keď nakreslená je naozaj pevná, a to je vraj smerodajné. “Na výkrese je pevná podperná skruž. Statický prepočet sa takisto robil len na pevnú skruž. Stavbára nezaujíma, čo je napísané v technickej správe, ale pozrie sa do výkresu a podľa toho vie, aká skruž tam môže ísť,” zdôvodnil nemenovaný vyšetrovateľ tragédie, na ktorú doplatili životmi štyria ľudia.”

Takže na Slovensku sa robia projekty, kde sú iné údaje v projekte a iné vo výkresoch. Prosím odborníkov o komentáre – je možné takýto projekt vobec schváliť? Alebo si to schvaľovateľ akože nevšimol. Čo vy na to, SMER centrála. Aká bude dnes vaša účelová logika?
…a ak je to pravda, vyšetrovateľ argumentuje, že pre Slovákov je
TYPICKÁ
 
nepresnosť
 
a omyly pod vážnymi rozhodnutiami, podpismi, či v kriticky doležitých dokumentoch

Počiatek ešte v piatok na otázku Pravdy, či mu generálny riaditeľ diaľničiarov Milan Gajdoš potvrdil, že skruže sa nemenili, odpovedal: “Prisahal mi, že neexistuje žiadny dodatok, ktorý by menil stavbu. Nič také neexistuje.” Existuje aj ďalšie vysvetlenie, prečo je v zmluve, v projektovej dokumentácii a reálne na stavbe niečo iné. “Tieto dokumenty robia často ekonómovia a právnici, ktorým posuvná, výsuvná či pevná skruž nič nehovorí,” uvažuje vyšetrovateľ.

Rovnako sa nazdáva aj Počiatek, že v okamihu, keď sa stavbári pre nejasnosti v projekte pýtali diaľničiarov na použitie výsuvnej skruže na osudnom moste a použitie tejto skruže im diaľničná spoločnosť potvrdila, sa jednoducho pomýlili. “Omylom sa tam napísala výsuvná skruž. Zjavne sa v tej dobe zmýlila aj investičná riaditeľka Viktória Chomová, ktorá je pod tým podpísaná,” povedal Počiatek v rozhovore pre Pravdu.”

Už som raz písal, Slováci robte si zálohové systémy, stále nič.
Pozoruhodné . na moju medializovanú snahu o dvojité istenie robotníkov nezávislou konštrukciou
NIK
NEREAGOVAL
NDS na moj dopyt nereagovala.
A Slováci sa na článku k téme hádajú ako besní psi, je tam dobre vidieť ľudí zo SMERu ktorí sa snažia diskusiu usmerniť, ale márne. Je jasné, že spoločnosť je v hajzli.
ps. už určite rozumiete moje kritike Slovenska a výzve na STOP negatívnej komunikácii.
Viem, že viete, že viem, že viete, že viem, že táto výzva je zbytočná z praktického hľadiska, pretože SLováci vedie len prilievať olej. Nie je však zbytočná z hľadiska budúcich pokolení, Vaše deti sa toho ešte asi nedožijú, ale možno deti vašich detí  – ale preto netreba zúfať.
Výzva je a nie je zbytočná, teda NIE JE.

Leave a comment

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close