Zlo Mikeš a jeho riešenie utečencov

http://www.aktuality.sk/clanok/305043/komentar-co-nam-tak-asi-mozu-utecenci-vziat/

Na jednej strane mnohí odporcovia kvót asi celkom realisticky hodnotia túto krajinu tak negatívne, že žiaden normálny človek nachádzajúci sa v bode nula tu sám od seba dobrovoľne svoj nový život nezačne.

Ale keď je na Slovensku tak blivno, že žiaden migrant tu nechce zostať, tak z toho predsa zároveň vyplýva, že príchodom migrantov niet ani moc čo stratiť. Naopak, utečenci – aj tí moslimskí – by nás mohli svojím príchodom v mnohých oblastiach obohatiť.

Pochody za život by v moslimských krajinách nemali proste šancu uspieť – ale nie preto, že by ich organizovali kresťania. Tam totiž problém s interupciami temer neexistuje a ani antikoncepcia, ďalší strašiak mnohých účastníkov našich pochodov, nie je v živote moslimov tak rozšírená, ako u nás.

Mimochodom, odhliadnuc od tých pár rozdielov medzi Alahom a Bohom, či prorokom Mohamedom a Kristom – tak tých vyše 80 percent kresťanov na Slovensku by nemalo mať ani v iných v zásadných otázkach s príchodom moslimov žiaden problém. Veď náboženstvá sú vraj len rôznymi cestami k Stvoriteľovi…

No a keď začnú – podobne ako v Nemecku – kvôli udeleniu azylu migranti ešte aj húfne konvertovať na kresťanstvo, tak problém je už totálne vyriešený. A demografické zisky pre dôchodkové zabezpečenie našej, pomaly ale isto vymierajúcej krajiny, zostávajú.

Ak je tomu tak, potom nechápem, čoho sa vlastne bojíme. Snáď len nie toho, že nám tých niektorých našich politikov podporovaných pár eštébáckymi pohrobkami a niekoľkými finančnými skupinami utečenci zosadia? Či nebodaj toho, že nám svojou neúplatnosťou celý tento prehnitý systém trošku ozdravia? Bodaj by!

Nie, priznajme si, odporcovia kvót majú vo svojom východzom argumente pravdu. V tejto krajine je tak zle, že horšie byť už pomaly ani nemôže, a preto sem oprávnene naozaj nikto nechce. Ak nám však sem migrantov predsa len nejakým zázrakom nanútia a oni tu nakoniec zostanú žiť, pre Slovensko to bude hotovým požehnaním. V prístupe k deťom, seniorom, ale i k všeobecným ľudským hodnotám, ako je česť a spravodlivosť, sa od utečencov môžeme mnohé naučiť. Napokon, veď možno aj preto sa ich niektorí naši politici tak boja. My ostatní skutočne nemáme prečo.

Categories Uncategorized

Leave a comment

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close