cigáni 2020 14

leo p
Komu:
koronachcempomoct@vlada.gov.sk

RE: Cigánske osady – status quo za desaťročia

Načíst externí obrázkyZ důvodu bezpečnosti jsme nenačetli externí obrázky obsažené v tomto e-mailu.
Citujem:

Pro místní Romy je podle znalců místní komunity těžší dodržovat karanténu nejen proto, že jsou zvyklí se často scházet, ale také jich bydlí hodně v jedné domácnosti. V osadách navíc často schází vodovod a kanalizace, což je komplikace při dodržování preventivních hygienických opatření. Na problém přitom pracovníci neziskových organizací upozorňují politiky už léta. V zavřených osadách navíc podle Dunkové mnohým chybí jídlo i peníze. Sama sehnala pomoc v podobě potravin. Pytle s potravinami dovezli pracovníci a dobrovolníci z neziskových organizací na kraj zavřených osad, kde hlídají vojáci. Tam směli pytle položit na zem a ustoupit dva metry nazpátek – teprve potom mohli k zapáskované „hranici“ osady přistoupit Romové a pytle si vzít.
Z článku –
Ako ďalej – jednoducho nie takto ako sa šlo za posledných 40 rokov.
Jednoducho je potrebné zosumarizovať príčiny a začať ich riešiť – ako je odtrhnutosť osád od Slovenska, od reality ktorou žije svet – tj technologický pokrok, celosvetové problémy ako globálne otelovanie, problém plastov a pod., primitivita osadníkov ktorí svoje deti učia tomu najhoršiemu od narodenia.
Nepôjde to inak ako odtrhnutím novonarodených detí od ich prirodzeného prostredia ktorým je práve tá osada.
A treba mať na pamäti jedno – to dieťa má často už vrodené vady, či už mentálneho alebo fyzického charakteru – je teda potrebné začať sa zamýšľať nad tým, ako zamedziť dvoch základným veciam – incestu a tomu, aby budúce matky fajčili až do pôrodu.
Takto jednoduché – a primitívne – prostredie to je. Tam dohováranie nepomôže.
Pomôže však jasný a jednoduchý celoštátny program. Keďže je stratené všetko, niet čo viac stratiť.Len ČAS.
S pozdravom.,
Leo Podstanický
Categories Uncategorized

Leave a comment

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close